VCI Ambalaj Nedir? VCI Ambalaj Çeşitleri Nelerdir?

VCI Ambalaj Nedir? VCI Ambalaj Çeşitleri Nelerdir?

VCI Ambalaj Nedir? VCI Ambalaj Çeşitleri Nelerdir?

21/03/2022

Geçmişten günümüze, metal parçalar veya bileşenler üreten, nakleden, depolayan veya ambalajlayan üreticilerin karşı karşıya kalmak istemedikleri en önemli sorunlardan biti olan pas ve korozyon olmuştur. VCI ambalajlar ise üreticilerin bu önemli ve maliyetli sonuçlarla karşı karşıya kalmamasına yardımcı olmakla beraber, korozyonu hem önlemede hem çıkarmada olsun, birçok avantaj da sunarak günümüzün en popüler ambalajlama paketleri haline gelmişlerdir.

Tüm metallerin geçtiği doğal bir süreç olan korozyon, malzemelerin çevreyle kimyasal ve elektrokimyasal reaksiyona girerek kademeli olarak yok olmalarına sebep olur. Buhar korozyon inhibitörleri anlamına gelmekte olan VCI ise, sahip olduğu bu inhibitörleri sayesinde metal yüzeyde meydana gelecek korozyonu önlemek için buharları kapalı bir alana salan kimyasal bileşiklerdir. Bu kimyasal bileşikten üretilen VCI Ambalajları ise ısı, nem ve diğer kirleticiler dahil olmak üzere korozyon sürecini hızlandırabilecek birçok etkene karşı sağladıkları koruma sayesinde; nem seviyesini düşürerek ve toz, kir gibi diğer yabancı maddelere karşı da koruma sağlayarak korozyon sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur.

Aynı zamanda, VCI Ambalajları sayesinde kullanım, depolama veya nakliye sırasında paslanmaya ve korozyona karşı korunan metal ürünler için tasarlanmış oldukça fazla sayıda VCI ürünü var. Bu bağlamda hangi ambalajın kullanılacağı ise tamamen uygulama için ne kullanıldığı; birlikte çalışılan ürünün türü ve ne kadar koruma gerektiğine bağlı olarak da değişkenlik göstermektedir. Peki ihtiyaç doğrultusuna uzun veya kısa süreli koruma olacak şekilde geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olan ve her biri belirli bir uygulama türü için tasarlanan bu VCI ambalaj çeşitleri nelerdir ve hangi ihtiyaçlara cevap verir?

VCI PE Film ve Torba Ambalaj

Bütün metal ürünlerde oldukça rahat bir şekilde kullanılabilen VCI Pe ambalajı, polietilen torba, film, şirink, balonlu ve streç çeşitleri ile de her türlü metalin stoklanması veya sevkiyatı için geniş imkanlar tanır.

Kâğıt VCI Ambalaj

Esnek kâğıt, Polietilen laminasyonlu kâğıt ve düz kağıt olarak üç seçeneğe ayrılan kağıt VCI ambalaj seçenekleri; ihtiyaca göre değişen ebat ve üzerinde kullanılmak istenen ürünün ihtiyacına göre cevap veren özelliklere sahiplerdir.

VCI CORR-PACK Ambalaj

Elektronik devreler, makine aksamları, dar ve ulaşılması zor metal parçaların kapalı alanlarda korozif gazlar ve nem dolasıyla korozyona uğramasını engelleyen VCI CORR-PACK ambalajlar, metal parçaların yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak etkin bir koruma sağlamaktadırlar.

VCI Streç Ambalaj

Polietilen VCI serisi Streç, sahip olduğu güçlü VCI içeriği ve üstün fiziksel özellikleri sayesinde her türlü metali stoklama veya sevkiyat koşullarında korozyona karşı üstün bir şekilde korumakta oldukça etkilidir.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem alıcı ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup; metal ürün ve ekipmanların korunması için tasarlanmış daha birçok sayıda farklı VCI ürünlerini de her ihtiyacınıza yanıt verebilmek için bünyesine katmıştır. Nem kontrol teknolojisi ile depolama veya sevkiyatta bulunan ürünlerin; paketli nem tutucular, VCI torbalar ve aluminyum bariyer ile neme karşı güven ile korunmasını sağlayarak, ederek deneyimli mühendis kadrosu ile müşterilerine olabilecek en uygun ve kaliteli çözüm ortaklığını sunmaktadırlar.