Silikajel Paketlerin kullanım alanları nerelerdir?

Silikajel Paketlerin kullanım alanları nerelerdir?

Silikajel Paketlerin kullanım alanları nerelerdir?

12/04/2022

Silikajel paketler, aşırı nemin sebep olabileceği sorunları önlemeye karşı gündelik hayattan birçok endüstriyel sektöre kadar geniş bir alanda yaygın olarak kullanılmakta olan kurutucu paketlerdir. Etkili absorpsiyon özellikleri ve uygun maliyeti ile gıda paketleme endüstrisi başta olmak üzere dünya üzerindeki birçok üretici adına popüler bir tercih olan silikajel paketler nemi emerek eşyaları kuru tutmak için kullanılmakta olup; insanların gündelik hayatlarında dahi aşırı neme karşı olan savaşta birçok farklı kullanım alanına sahiptir.

Sahip olduğu geniş gözenek çapı ile amorf yüksek kısmı basınç altında yüksek nem adsorbsiyon kapasitesine sahip bir silisyumdioksit olan silikajel, bu yapısı sayesinde ağırlığının %35’inden fazla nem tutma özelliğine sahiptir. Paket içerisinde bulunduğu ortamdaki nemi ortadan kaldırarak korozyon, küf ve pas gibi aşırı nemin oluşturabileceği birçok problemi önleyerek ürünlerin raf ömrünü uzatması sebebiyle günümüzde birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kişisel ve gündelik hayatta dahi insanın birçok noktada yolunun kesiştiği silikajel paketler; aşırı nemi ve beraberinde getireceği birçok olumsuz etkiyi önlemek adına çok fazla kullanım alanına sahiptir. Birçok üretici ürünlerinin tüketicilerine taze ve nemsiz ulaşmasını sağlamak adına bu kurutucu paketleri ürünlerine eklerken, silikajel paketler kişisel kullanımlar içinde aslında fark edilenden çok daha işlevseldir.

Ürünlerini aşırı nemden veya bozulmadan korumak isteyen herkes için verimli ve uygun maliyetli bir yol olan silikajel paketler; elektronik ürünler, vitaminler, deri ürünler, kuru et ürünleri ve daha fazlası dahil olmak üzere kuru veya bozulmamış tutulması gereken her türlü şeyle birlikte kullanılabilen oldukça faydalı kurutuculardır. Nemi emerek tutan bu kurutucular, sağladığı uzun koruma süresi ve düşük maliyet avantajlarının yanı sıra aynı zamanda atıklarının çevreye zarar vermemesinden dolayı çevre dostudur da.

Birçok harika kullanıma sahip olan silikajel paketleri, bir adsorban olduğundan ve doğası gereği asidik olduğundan, saflaştırma veya ayırma gerektiren maddelerde bulunan kirleticileri emebilme özelliğine de sahiptir. Aşırı nemi emerek aynı zamanda kötü kokuyu da beraberinde yok edebilen nem tutucu ürünlerden olan bu jel bu sayede kedi kumlarında da kullanılırken; aynı sebepten ötürü gündelik hayatta spor çantalarının içinde veya birçok başka yerde kişisel bir ürün olarak kullanılmaktadır. Yine gündelik hayatta oluşabilecek kazalara karşın da çözüm olarak kullanılabilen silikajel; sıvıya maruz kalan elektronik cihazlar içinde yaygın bilinen pirinç yönteminden çok daha etkili ve pratik bir kurutucu çözüm sağlar.

Silikajel paketlerin geniş kullanım yelpazesine dahil olan bir diğer alan ise nakliye ve depolamadır. Özellikle giyim sektöründe ortamda bulunan nemi emerek küflenebilen ve koku yaratan giysiler için depolama ve nakliye kısmında bu kurutucu paketler alınan en yaygın ve etkili önlemlerden biridir. Aynı sebepten ötürü ayakkabı kutularının içinde de kullanılan silikajel, nakliye ve depolama sırasında ürün kutularının yağmur veya diğer olası sızıntılardan ıslanması ya da nemli veya ıslak bir coğrafi konumda depolanıyor olması gibi durumlara karşı da oldukça kullanışlıdır.

Yapısı sayesinde birçok eşyanın muhafazası için ideal bir ürün olan silikajel, sahip olduğu faydalı özellikleri sayesinde kişisel gündelik hayat dahil birçok başka endüstriyel ve ticari ortamlarda da en yaygın ürün haline gelmiştir. Kişisel belgelerin veya alet çantalarının içinden tutun da gıda sektöründeki yiyeceklerin paketlenmesine kadar uzanan geniş bir kullanım alanı olan silikajel paketleri, çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilecek farklı çeşitleriyle neme karşı kullanılan en uygun maliyetli ve popüler tercih haline gelmiştir.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem alıcı ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün kataloğuna eklediği çeşitli Silikajel paketleri sayesinde; özel yaşam alanlarında veya endüstriyel sektörde oluşabilecek nem sorununu ortadan kaldırmak için müşterilerine hizmet sunmaktadır.