Nemli Alanlarda Nem Tutucu Kullanmanın Avantajları Nedir?

Nemli Alanlarda Nem Tutucu Kullanmanın Avantajları Nedir?

Nemli Alanlarda Nem Tutucu Kullanmanın Avantajları Nedir?

20/09/2022

Günlük yaşam alanlarımızdaki aşırı nem, sağlığımız için son derece önemlidir. Bu çoğu zaman göz ardı edilse de uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yaşam alanlarımızda devamlı olarak yüksek neme maruz kalma, başta solunum yolu hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın sebebidir. Nemli alanlarda nem tutucu kullanmak, tam bu noktada hayati önem taşır. Yaşam alanlarımızda ileride oluşabilecek olası birçok soruna karşı önem almamızı sağlar.

Nemli alanlarda meydana gelen küf ve toz yalnızca üzerinde eşyalara zarar vermekle kalmaz; aynı zamanda solunan havayı da kirlettiğinden ötürü insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eder. Özetle bu durum hem insan sağlığını açısından oldukça riskiyken hem de ortamda bulunan eşya ve mobilyalara da ciddi hasarlar vererek yapılarını bozarlar. Bu da maddi ve manevi kayıp demektir. Nem tutucu kullanmak, yaşam alanlarımızda neme karşı verdiğimiz mücadelede, elimizdeki en büyük silahlardan biridir. Nemli hava, küf, mantar ve çürüme ciddi bir tehditken yaşam alanlarında nem tutucu ürünlerin kullanılmasıyla, bina ve eşyaların dayanıklılığı korunur ve insan sağlığı güvence altına alınır. Uzun süreli yaşam kalitesi vadeder.

Nem tutucular arasında seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken birtakım etkenler söz konusudur. Seçim yaparken ilk adım, nemin alınması istenen bölgedir. Nem tutucu uygulamalarından biri olan Nem-Tut paketi banyo, mutfak, gardrop, bebek odası, işyerleri, arşiv odaları, depo, otel odaları, hastane odaları, karavan ve tekne gibi alanlarda nem ve rutubet kokusunun istenmediği her yerde oldukça etkilidir. Güvenle kullanılarak hijyen bir ortam yaratılmasını sağlar. Özel ambalajıyla birlikte ön yüzeyden su buharını çeker ve özel içeriği sayesinde sıvılaştırarak alt kısmındaki haznesinde biriktirir ve sızdırmaz. Nem tutucu paketin kendi ağırlığının tamamı kadar rutubeti çeker, istenmeyen koku ve küf oluşumunu engeller.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem tutucu ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün yelpazesine eklediği özel nem tutucu ürünleri sayesinde; kişisel yaşam alanlarında dahi aşırı nem sorunu ile mücadele için müşterilerine hizmet sunmaktadır.