Rutubet Nasıl Önlenir?

Rutubet Nasıl Önlenir?

Rutubet Nasıl Önlenir?

12/07/2022

İşletmelerin depolama ve nakliye süreçlerinden, insanların özel yaşam alanlarına kadar rutubet, hayatın her noktasında potansiyel bir tehdit haline gelebilmektedir. Bu bağlamda aşırı nem ile savaş için günümüzde üretilen birçok çözüm seçeneği bulunmakta iken sonucunda oluşan rutubeti önlemek için atılması gereken ilk adım aşırı neme sebep olan etkeni bulmaktır.

Nemin yapı malzemeleri tarafından emilmesi, rutubet oluşumunun başlıca nedenlerinden biridir. Malzemelerin taneli yapısı nedeniyle, nem boşluklardan kolay bir erişim bulur ve bu, kılcal hareketin yardımıyla nemin farklı yönlerde hareket etmesine yardımcı olur. Öte yandan pek çok insan ise havada bulunan nemin oluşturabileceği bu etkileri düşünmez. Lakin ortamda bulunan aşırı nem, sadece bulunduğu ortamın ömrünü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda önemli iş kalemlerinin hijyenik olmayan koşullarını da oluşturur ve insan sağlığını dahi tehdit eder.  Aşırı nem ve rutubet önlemek için üretilen nem tutucu ürünler ise bu noktada özel kullanımdan sektörel alanlara kadar insan hayatının birçok noktasında neme karşı koruma da en çok tercih edilen ürünlerden biri haline gelmiştir. Birçok üretici ürünlerinin tüketicilerine taze ve nemsiz ulaşmasını sağlamak adına bu kurutucu paketleri ürünlerine eklerken, gündelik hayat ve özel yaşam alanlarında kullanımları da oldukça yaygınlaşmıştır.

Nem seviyesi kontrol edilerek rutubetin önlenmesini sağlamak ise ortamda bulunan nem türünün belirlenmesine bağlıdır. Nemin belirlenmesinden sonra ise rutubetin oluşmasını önleyebilecek temel nedenin çözümü ile etkilenen bölgeyi iyileştirebilecek bir dizi profesyonel ürün bulunmaktadır. Bileşenlerin doğası ve aynı zamanda nemi emme kapasiteleri veya performansları bakımından kullanımları farklılık göstermektedir. Nem oranına bağlı olarak kullanımları değişiklik gösteren bu nem tutucu ürünlerin ey yaygın kullanılan türlerine silika jel paketleri, aktif kil paketleri; özel yaşam alanlarında ise ev tipi nem tut paketleri örnek gösterilebileceği gibi daha birçok ihtiyaca cevap veren birçok ürün çeşidi de bulunmaktadır.

Endüstriyel sektörde rutubeti önlemek ve aşırı nemden korunmak için ise hava taşımacılığı kullanarak nakliye süresini kısaltmak veya bir soğutuculu konteynerde nakliye yapmak gibi alternatif çözümler bulunmaktadır. Lakin rutubeti önleyen nem tutucu ürünler, sağladıkları uygun maliyet ve yüksek koruma gibi avantajlar sayesinde üreticiler tarafından olası senaryolara karşı ürünlerini korumak ve çok daha fazla zarara uğramamak adına tercih edilen en yaygın ürünlerdir. Yağ kaplamaları veya VCI ambalajları gibi daha birçok farklı kullanım alanı ve amaca hizmet eden bu ürünler, sevkiyat ve silo sırasında bekleyen ürünlerin aşırı nemden hasar görmesini engelleyerek rutubet riskini ortadan kaldırmaktadırlar ve diğer alternatif çözümlerden çok daha sürdürülebilirlerdir.

Öte yandan hem insan sağlığına hem bulunduğu ortamdaki diğer objelere zarar verebilecek olan rutubeti önlemek için nemi sağlıklı bir seviyede tutarak koruma sağlamak adına ev tipi nem alıcıların önemi gün geçtikçe daha da fark edilmekte ve yaygınlaşmaktadır.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem alıcı ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün kataloğuna eklediği özel ev tipi nem tutucu çeşitleri sayesinde; özel yaşam alanlarında dahi nem sorununu ortadan kaldırmak için müşterilerine hizmet sunmaktadır.