Silika Jel Nedir?

Silika Jel Nedir?

Silika Jel Nedir?

02/01/2023

Silika jel günlük yaşantımızda, iş dünyasında ve endüstriyel tarafta ve bozulması muhtemel veya kesin ürün ve hizmetlerin korunmasında çok önemli bir rol oynayan ve etkili bir üründür. Bu jel 1900’lü yıllarda geliştirilmiş çok faydalı bir üründür. Elektronik aletlerde, ilaçlarda görmek de mümkündür. Bu ürün temiz ve güvenli bir uygulama olarak dikkat çekmekte ve siz müşterilerime çok fayda sağlamaktadır. Bu ürünün kullanıldığı alanlarda toz, çamur gibi durumlar asla yaşanmamaktadır. Ev tipi nem alıcılar ve endüstriyel nem alıcılar olarak geniş bir ürün ağı bulunmakta ve bu alanlarda siz müşterilerimize çok büyük yardım ve kalite sunmaktadır. Silika jel ürününün insanların hayatlarının çoğu bölümünde çok büyük fayda sağlamakta ve insanların yaşamlarını çok daha kaliteli bir hale getirme konusunda yardım sağlamaktadır.

Silika Jelin Kullanım Alanları

İnsan hayatına çok büyük kolaylık ve kalite sağlayan bu jelin birçok kullanıldığı alan vardır. Kullanılan bu alanların bazıları şu şekildedir;

- Otomotiv ve yedek parça

- Gıda

- Metal

- Deri

- Elektronik

- Hava kurutma sistemleri

- Mobilya

- Tekstil

- İlaç.

Bu alanlar silika jelinin kullanıldığı alanların sadece birkaçıdır. Yani silika jel güncel hayatımızda çok fazla alanda kullanılmakta ve insanoğlunun çok işine yaramakta ve hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz alanlarda kullanılan silika jel bu alanlardaki ürünlerin kaliteli, kullanışlı ve çok daha dayanıklı olmasını sağlamakta ve insanlara çok büyük fayda sağlamaktadır. Silika jel ürününü hayatımızdan çıkardığımız zaman hayatımızda çok büyük aksaklık meydana gelecek kullandığımız ürünlerin kalitesi çok fazla düşecektir. Bu sebepten dolayı bu jel bizler için çok önemli bir konumda yer almaktadır.

Silika Jelin Ürünler Üzerindeki Etkisi

Silika jel günlük hayatımızda ilaçların yanına koyulmak suretiyle bu ilaçların nemlerini almakta çok büyük fayda göstermektedir. Böylece bu ilaçların bozulmasına çok büyük oranda engel olmakta ve bu alanda ilaçların etkilerini yitirmesini engellemektedir. Ayrıca bu ilaçların çürümesini ve yapılarının bozulmasını çok büyük oranda engellemektedir. Deri ve canlı bazı eşyaların da aynı şekilde çürümelerini engellemektedir. Ayrıca bu madde konulduğu ortamdaki tüm nemi çekerek renk değişimine uğramaktadır. Ayrıca bu silika jeli suya düşen telefonlarınızın kurtarılmasında çok büyük yardım sağlamaktadır. Bu jel ile doldurulan bir kâsenin içine telefonunuzu gömerek 24 saat beklemeniz halinde telefonunuzun içinde bulunan tüm suyu emecektir. Ayrıca günlük kullandığımız tıraş bıçakları bilindiği üzere çok çabuk bir şekilde paslanmaktadırlar. Telefon örneğinde olduğu gibi aynı şekilde silika jel ile dolu kâsenin içerisine jiletleri koyduğunuz zaman jiletleriniz üzerinde bulunan tüm pas yok olacaktır.

Son bir örnek vermek gerekirse makyaj malzemeleriniz bilindiği üzere akabilir malzemelerdir. Bu malzemelerin bulunduğu çantanın içerisine birkaç paket silika jel koyduğunuz takdirde akan tüm makyaj malzemesini çekecek ve çantanızın kuru kalmasını sağlayacaktır.