Nem Çek Nedir? Nem alıcı paketler nelerde kullanılır?

Nem Çek Nedir? Nem alıcı paketler nelerde kullanılır?

Nem Çek Nedir? Nem alıcı paketler nelerde kullanılır?

12/04/2022

Sağlığınız ve eviniz için potansiyel olarak birçok soruna neden olabilen aşırı nem, mevsim değişimi, hava durumu, enerji kullanımı ve hava sirkülasyonu gibi birçok nedenden ötürü meydana gelebilmektedir. Uzmanlar insan hayatını ve kalitesini oldukça etkileyen nemin seviyesini yüzde 30 ile yüzde 50 arasında tutmanın en konforlu şartları oluşturacağını belirtirken; nem alıcı paketlerin nemin oluşturabileceği negatif etkileri önlemekte oldukça önem kazanmıştır.

Aşırı nem, insanlar fark etmese bile konfor seviyesini önemli ölçüde azaltabilmekte ve yaşam alanlarına kalıcı sorunlar dahi verebilmektedir. Bu bağlamda aşırı nem ile mücadele etmek için geçmişten günümüze evirilen nem alıcı paketler, ileride yaşanabilecek olası birçok soruna karşı kullanıcıya fayda sağlamaktadır. Bir ortamdaki hava kalitesi bağıl nem seviyesi arttıkça önemli derecede düşmektedir. Yalnızca havadaki su miktarı gibi gözüken nem, ne yazık ki beraberinde kir, toz, küf, sporlar ve diğer birçok alerjene de mükemmel bir ev sahipliği yapmaktadır. Bunların yanı sıra bağıl nem ne kadar yüksek olursa, herhangi bir alerjik reaksiyonun tetiklenmesi de aynı oranla artar. Özellikle hafif alerjenlere karşı dahi toleransı yüksek kişiler için nem alıcı paketler ile yaşam alanının kontrol altında alınması oldukça önem arz etmektedir.

Nemli ortamlarda gelişen küf ve toz akarları ise her ne kadar su veya küflü alanlarla ilişkilendirilse de küflenmeye sebep olan ana etken aslında ortamdaki bağıl nem seviyesinin %50 ve üzerine çıkmış olmasıdır. Bu seviyenin üzerinde artış oranı oldukça hızlanan küflenme, yalnızca üzerinde bulunduğu şeye de zarar vermekle kalmaz; aynı zamanda solunan havayı da kirleten daha fazla küf sporu anlamına da gelmektedir. Bu durum hem insan sağlığını tehdit ederken hem de ortamda bulunan eşyalara ve mobilyalara da hasar vererek yapısal bütünlüklerini bozar. Nem tutucu ürünler ise eviniz ve mobilyalarınızın neme karşı içerisinde olduğu sürekli mücadele de ki en büyük müttefiklerden biridir. Nemli hava, küf, mantar ve çürüme lehine bir dönüm noktası görevi görürken; yaşam alanlarında nem alıcı ürünlerin kullanılması bu ortamların veya bir evin dayanıklılığı açısından oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Özellikle bahar ve yaz aylarında havaların ısınması ile artan nem oranı, zaten sıcak olan havanın gerçekte olandan da fazla sıcak hissedilmesine de yol açar. Sonucunda ise klimalarını daha fazla çalışmaya zorlayan insanlar yalnızca ünitelerinin ömrünü kısaltmaz; aynı zamanda faturalarını da yükseltir. Nem Çek gibi basit bir nem alıcı ürünün ortamda bulundurulması ise hem ekonomik anlamda hem de konfor anlamında kişiye ve bulunduğu ortama oldukça büyük bir rahatlık sağlar.

Bu bağlamda yaşam kalitesi üzerindeki etkisi inkâr edilemez olan nem alıcı ürünler arasında seçim yaparken göz önüne alınması gereken çeşitli faktörler vardır. Karar verirken başlanması gereken en iyi çıkış noktası ise, nemin alınması istenen bölgedir. Nem alma yöntemlerinden biri olan; ev tipi nem alıcı Nem Çek paketleri ise, özel sızdırmaz ambalajı sayesinde koltuk altı, çekmece, dolap ve çekyat gibi yerlerde güvenle kullanılarak; ortamdaki nemi çekerek kontrol eden paketlerdir. Su buharı ve beraberinde gelen koku moleküllerini geçirerek içine hapsederken; sıvı ve katıyı dışarıya kesinlikle bırakmayan özel bir ambalaja sahip olan bu nem alıcı ürün, rutubet ve koku problemlerine de karşın uzun süreli koruma sağlamaktadır.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem alıcı ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün kataloğuna eklediği özel nem tutucu çeşitleri sayesinde; özel yaşam alanlarında dahi nem sorununu ortadan kaldırmak için müşterilerine hizmet sunmaktadır.