Nem Tutucuların Avantajları Nelerdir?

Nem Tutucuların Avantajları Nelerdir?

Nem Tutucuların Avantajları Nelerdir?

12/04/2022

Aşırı nem, insan sağlığı başta olmak üzere eşyalara ve çevreye birçok noktada potansiyel bir tehlike oluşturarak birçok soruna neden olabilmektedir. Çevredeki havayı çekerek, bulundurduğu nemi içine hapsedip tutan nem tutucular ise nemin havada bulunduğu durum ve ortamlarda hayat kurtaran ürünler haline gelmişlerdir. Peki nem tutucuların avantajları nelerdir?

Günümüzde birçok noktada potansiyel bir sorun teşkil eden nem, yalnızca insan sağlığı için değil aynı zamanda beraber bulunduğu ortamdaki birçok obje içinde oldukça tehlikelidir. Bu bağlamda herkese maddi anlamda dahi zarar verebilen nem, endüstriyel sektörde özellikle depolama ve sevkiyat esnasında sorumlu kişilerinde başını oldukça ağrıtabilecek bir etkendir. Nem tutucular ise bu noktada özel kullanımdan sektörel alanlara kadar insan hayatının birçok noktasında neme karşı koruma da en çok tercih edilen ürünlerden biri haline gelmiştir.

Siloda ve nakliye sırasında nem sebebiyle tehlikeye giren malzemeler, endüstriyel sektörde üretimden nakliyeye, nakliyeden depolama kısmına ve sonrasında da ürün veya ürünleri barındırma konusunda her daim tehlike altında kalmaya devam etmektedir. Oluşan potansiyel sorunların sebebi ise çoğunlukla kâğıttan ve ara parçaları hasarlı olan karton kutularla paketlenmesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle nem tutucular, depolama, sevkiyat ve nakliye içinde önemli bir rol oynayarak neme karşı oldukça etkin avantajlar sağlamaktadır.

Nem tutucular, hammadde deposunda veya silodayken nemin oluşturduğu riski indirgerler. Örneğin ilaç, draje veya toz gibi zaten kimyasal ve farmasötik olan ürünler neme maruz kaldıklarında topaklanabilir veya bozulabilirler. Kuru bir yerde, düzgün bir şekilde üretilip depolanan ürünler dahi, ambalajda oluşabilecek herhangi bir sorun nemin yaratabileceği problemlere davetiye çıkarmaktadır. Çoğunlukla bağıl nem oranı çoktan %55’in üzerinde olan karton kutular ve etiketleri dahi, içerisinde sakladığı ürünü, üreticinin deposunda veya nakliye sırasında, ulaşacağı yere varmadan çok daha önce ortamdaki nemi ve suyu emerek, koruması gerekirken aksine ürünlerin bozulmasına sebep olabilir. Bu tarz durumlara engel olmak içinse nem tutucu ürünler; endüstriyel sektör başta olmak üzere, herkesin neme karşı alabileceği en avantajlı ve etkili ürünler haline gelmişlerdir.

İklim kontrolünün çok sayıda ürünün üretimi, depolaması ve taşınmasında hayati bir rol oynadığı göz önüne alındığında; nem tutucuların olası sorunları önlemek ve ürünleri kusursuz ve kuru durumda teslim edebilmek adına sağladığı avantajlarda hayat kurtaran etkenler olmaktadırlar. Bu nedenle, kalite hatalarının azaltılması için çevre koşullarının nem tutucular ile kontrol edilmesi süreci esastır.

Havanın neminin alınması, nem tutucular yardımıyla nemin adsorpsiyonu ile gerçekleştirilebilir. Nem seviyelerini kontrol etmeye, havadaki koku ve mikroorganizmaları gidermeye yardımcı olan, maliyet ve enerji açısından verimli ürünler olan nem tutucular, özelleştirilebilir seçenekleri sayesinde aşırı neme karşı hem uygun maliyetli hem de avantajlı bir çözümdür.

Tüm endüstriler için günün zorunlu ihtiyacı haline gelen nem kontrolü, yalnızca endüstrilerin farklı aşamalarını değil, aynı zamanda insanların gündelik hayat ve sağlıklarını da bir o kadar etkilemektedir. Yaşam alanları başta olmak üzere nem tutucu ürünler ile insanların bulunduğu ortamda nemin kontrol altına alınması her anlamda kişiye daha sağlıklı bir yaşam alanı yaratarak; hayat kalitesini de artırırken, endüstriyel sektörde ise üretilen ürünlerin kalitesinin olumsuz etkilenmemesi adına sağladığı avantajlar oldukça önemli bir rol oynamaktadırlar.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem tutucu ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün kataloğuna eklediği özel nem tutucu çeşitleri sayesinde; endüstriyel sektördeki nem kontrolü ihtiyaçlarından özel yaşam alanlarına kadar yaşanan nem sorununu ortadan kaldırmak için müşterilerine hizmet sunmaktadır.