VCI Nem Alıcı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

VCI Nem Alıcı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

VCI Nem Alıcı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

15/02/2022

Metal korozyonu ile mücadelede kullanılan yağlama, wax, kaplama gibi kirli, zahmaetli ve maliyetli yöntemler günümüzde artık kullanım alanı bulamamaktadır. Artık bu yöntemler yerine temiz, kolay uygulanan ve çağdaş bir yöntem olan VCI teknolojileri tercih edilmektedir. 

Vcı Teknolojisi Nasıl İşlemektedir?

VCI ürünlerindeki özel kimyasallar uçucu bir yapısı bulunmaktadır. Koruma gerektiren ürünler VCI ile sarılır veya paketlenir. Bu sayede uçucu olan VCI kimyasalları ortama yayılarak metalin yüzeyinde moleküler yapıda, koruyucu bir tabaka meydana getirir. VCI tarafından oluşan bu koruyucu tabaka, korozyona sebebiyet veren rutubet, tuz, çevresel kirlilik ve diğer etken maddelerin metal yüzeyine bağlanmasına engel olur. Metalin her türlü korozyona karşı etkin bir şekilde korunması sağlanmış olur.

Vcı Ürünlerinin Koruma Süresi Ne Kadardır?

VCI ürünleri, ihtiyaçlarınıza göre uzun süreli ya da kısa süreli koruma olacak şekilde geniş bir ürün çeşitliliğine sahiptir. Koruma süresi tamamen kullanıcının tercihlerine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Vcı Kullanım Alanları Nelerdir?

Her türlü endüstriyel uygulamada;

  • Korozyonun meydana gelebileceği her türlü metal uygulamaları
  • Demir, çelik, çinko galvaniz, bakır, kurşun ve diğer metal kombinasyonlarındaki tüm metal ürünlerinde korozyonun önüne geçilmesinde