Silika Jel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Silika Jel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Silika Jel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

23/11/2022

Silika jel paketleri, aşırı nemden kaynaklanan sıkıntıları önlemek için günlük hayatta ve birçok endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılan kurutucu paketlerdir. Etkili emilim özellikleri ve uygun fiyatı nedeniyle özellikle gıda ambalaj endüstrisinde, dünya çapında birçok üretici tarafından popüler bir seçim olan silika jel paketleri; nemi emmek ve eşyaları kuru tutmak için kullanılır. Ayrıca insanların günlük yaşamlarında birçok çeşitli kullanıma sahiptir.

Silika jel, basınç altında yüksek su adsorpsiyon kapasitesine ve geniş gözenek boyutuna sahip bir silisyumdioksittir. Bu yapısı, kendi ağırlığının %40’ınden fazla nem tutmasını sağlar. Ambalajın içindeki ortamdaki nemi uzaklaştırarak ürünlerin raf ömrünü uzatabilmesi ve aşırı nemden kaynaklanan korozyon, küf ve pas gibi birçok sorunu önleyebilmesi nedeniyle artık birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Silika jel paketleri, insanların özel ve günlük hayatlarının çeşitli noktalarında farkında olmasalar dahi yollarını uzun zamandır kesmektedir. Aşırı nemi ve sahip olabileceği birçok olumsuz etkiyi önlemek için birçok kullanım vardır. Birçok üretici, ürünlerinin tüketicilere taze ve kuru olarak ulaşmasını sağlamak için bu kurutucu paketleri ürünlerine ekler, ancak gerçekte silika jel paketleri kişisel kullanım hedefinden çok daha fazlasını yapar.

Silika jel paketleri, ürünleri aşırı nemden ve bozulmadan korumanın en verimli ve en uygun maliyetli yolu diyebiliriz. Elektronik, vitamin, deri eşya, kuru et ürünleri ve kuru tutulması gereken her türlü şey için kullanılabilecek çok kullanışlı bir kurutucu. Nemi emen ve tutan bu kurutucular, uzun raf ömrü ve düşük maliyetinin yanı sıra atıklarının çevreyi kirletmemesi nedeniyle çevre dostudur. Çok yönlü silika jel ambalajı bir adsorban ve asidiktir. Bu nedenle arındırmak ve ayırmak istediğiniz maddelerde bulunan yabancı maddeleri de emebilir. Silika jel fazla suyu emen ve kötü kokuları gideren nemlendirici bir üründür ve kedi kumunda da kullanılır. Aynı nedenle günlük hayatımızda spor çantalarımızda oluşan kötü kokunun engellenmesi için kullanılabilmektedir. Silika jel sıvılara maruz kalan elektronik cihazlar için yaygın olarak bilinen pirinç yönteminden çok daha etkili ve pratik bir kurutma çözümü sağlar.

Silika jel paketleme için bir başka geniş uygulama alanı da nakliye ve depolamadır. Özellikle giyim sektöründe, ortamdaki nemi emebileceği ve koku oluşumunu engelleyebildiği için giysi depolama ve taşıma alanlarında en yaygın ve en etkili yöntemlerden biri de kurutucu silika jel ambalajdır. Aynı nedenle ayakkabı kutularında da kullanılan silika jel, nakliye veya depolama sırasında ürün kutusu yağmur veya diğer sızıntılar nedeniyle ıslanması veya rutubetli bir yerde muhafaza edilmesi durumlarında tam koruma sağlar.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem alıcı ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün kataloğuna eklediği çeşitli Silikajel paketleri sayesinde; özel yaşam alanlarında veya endüstriyel sektörde oluşabilecek nem sorununu ortadan kaldırmak için müşterilerine hizmet sunmaktadır.