Nem Tutucular Rutubet Sorununu Çözer mi?

Nem Tutucular Rutubet Sorununu Çözer mi?

Nem Tutucular Rutubet Sorununu Çözer mi?

23/11/2022

Evinizin bakımı ve içinde yaşayan insanların sağlığı söz konusu olduğunda, özellikle sıcak bir iklimde yaşıyorsanız ya da uzun süren sevkiyat ve depolama gerektiren bir sektörde çalışıyorsanız rutubet düzenli olarak ortaya çıkabilecek ve kontrol altında tutulmadığı durumlarda büyük sorunlara yol açabilecek bir faktördür. Rutubet sorunu ile baş etmeye çalışırken nem tutucular ise alabileceğiniz başlıca önlemlerden biridir.

 

Yetersiz hava sirkülasyonu ve havalandırma, kontrolsüz bir sızıntı veya sadece yaşadığınız iklim nedeniyle yüksek nem, küf istilasına ve yapısal hasara yol açabilir ve hatta alerji ve astım gibi sağlık sorunlarını şiddetlendirebilir. İnsanların en iyi şekilde çalışması için biraz neme ihtiyacı var iken aşırı nem ise büyük bir problem haline gelebilmektedir. Çok az nem, ahşap mobilyalarda deformasyona veya dudaklarda çatlama gibi bazı rahatsızlıklar ve sorunlara neden olabilirken, tersi- çok fazla nem - evinizi küf ve küf için üreme alanı haline getirebilir. Nem tutucular ise kullanmak istediğiniz ortamdaki nem dengesini ayarlayarak rutubet oluşumunu ve devamında gelebilecek zararları önlemek adına alınabilecek en etkin önlemlerden biridir. Günümüzde bağıl nem seviyesini kontrol altına alarak rutubeti ve oluşturabileceği sorunları önlemek için kullanılan birçok farklı yöntem ve ürünün başına nem tutucular gelmektedir.

 

Evinizdeki nem seviyesi her yemek yaptığınızda, banyo yaptığınızda, duş aldığınızda, temizlik yaptığınızda ve hatta nefes aldığınızda artar. Nem, havada bulunan su buharının konsantrasyonudur ve nem oranı yüksek olan bir iç ortam sadece rahatsızlığa neden olmakla kalmaz, aynı zamanda hızlı bir şekilde maddi hasara ve sağlık tehlikelerine yol açabilir. İç ortamlar için tavsiye edilen bağıl nem %30-60 arasıdır. Çevredeki havayı çekerek, bulundurduğu nemi içine hapsedip tutan Ev Tipi Nem-Tut gibi nem tutucular özel yaşam alanlarında hayat kalitesini artırırken; endüstriyel sektörde ise üretilen ürünlerin kalitesinin olumsuz etkilenmemesi adına sağladığı avantajlar oldukça önemli bir rol oynamaktadırlar.

 

Bir ortamda amacınız ne olursa olsun nem seviyelerini uygun bir aralıkta tutmak ve korumak, mülkünüzün, değerli eşyalarınızın ve sağlığınızın veya bir işletme sahibi iseniz ürünlerinizin uzun ömürlülüğünü korumanın altın anahtarıdır. Nem seviyelerini kontrol etmeye, havadaki koku ve mikroorganizmaları gidermeye yardımcı olan, maliyet ve enerji açısından da olduça verimli ürünler olan nem tutucular ise, özelleştirilebilir seçenekleri sayesinde rutubetin sorun oluşturabileceği her ortamda aşırı neme karşı hem uygun maliyetli hem de avantajlı bir çözümdür. Bu bağlamda aşırı nem ile savaş için günümüzde üretilen birçok çözüm seçeneği ve ürün bulunmakta iken sonucunda oluşan rutubeti önlemek için kullanılacak nem tutucuları seçmeden önce ise atılması gereken temel adım aşırı neme sebep olan asıl etkeni bulmaktır.

 

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem tutucu ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün kataloğuna eklediği özel nem tutucu çeşitleri sayesinde; endüstriyel sektördeki nem kontrolü ihtiyaçlarından özel yaşam alanlarına kadar yaşanan nem sorununu ortadan kaldırmak için müşterilerine hizmet sunmaktadır.