Konteyner Kurutucu Paketler Nelerdir?

Konteyner Kurutucu Paketler Nelerdir?

Konteyner Kurutucu Paketler Nelerdir?

19/06/2022

Gündelik yaşamda dahi potansiyel bir sorun teşkil eden aşırı nem, yalnızca insan sağlığı için değil aynı zamanda bulunduğu ortamdaki birçok obje için de oldukça tehlikelidir. Bu bağlamda maddi kaygılar ve sorumluluklar taşıyan endüstriyel sektörde özellikle depolama ve sevkiyat esnasında aşırı neme karşı alınabilecek önlemler arasında konteyner kurutucu paketler önemli bir rol oynamaktadır.

Etkili absorpsiyon özellikleri ve uygun maliyet seçenekleri sayesinde konteyner kurutucu paketler, günümüzde endüstriyel sektörün vazgeçilmez ürünlerinden biri haline gelmiştir. Siloda ve nakliye sırasında bekleyen malzemelerin nem sebebiyle alabilecekleri hasarı önlemelerinin yanı sıra uygun maliyetleri dolayısıyla nem tutucu görevi gören bu paketler, firmalara; depolama, sevkiyat ve nakliye içinde önemli bir rol oynayarak neme karşı oldukça etkin avantajlar sağlamaktadır. Bağıl nem oranı çoktan %55’in üzerinde olan karton kutular ve etiketleri; içerisinde sakladığı ürünü, üreticinin deposunda veya nakliye sırasında, ulaşacağı yere varmadan çok daha önce ortamdaki nemi ve suyu emerek ürünlerin bozulmasına sebep olabilecekken daha farklı birçok senaryonun yaşanması da mümkündür. Bu tarz durumlara engel olmak içinse uluslararası sevkiyatlar da konteyner kurutucu paketler veya ihtiyaca göre değişen birçok başka nem tutucu ürün, nemin yaşatabileceği maddi ve zamansal sıkıntılara karşı özellikle endüstriyel sektör için en ihtiyaç duyulan ürünler haline gelmiştir.

Nemin oluşturduğu riski en aza indirgeyen konteyner kurutucu paketler, nakliye sırasında malzemeleri oluşabilecek nem hasarlarına karşı korumanın önemli bir yoludur. Konteynerler ile yapılan uluslararası sevkiyatlarda, yüksek rutubetli deniz ortamlarında; gündüz ve gece arasında oluşan yüksek sıcaklık farkından dolayı konteyner içindeki havada bulunan rutubetin yoğuşarak konteyner yağmuru denilen olay yaşanmaktadır. Malzemelerin yaşayabileceği daha birçok potansiyel tehlikenin yanı sıra konteyner yağmuru; depolanan malzemeler için gerekli önlemlerin alınmaması durumunda oldukça sık karşılaşılan problemlerden biridir. Ancak piyasadaki konteynırların nakliyesi için çok sayıda nem tutucu ürün olduğundan, hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu anlamak zor olabilir.

Konteyner kurutucu paketler, çevredeki havadan nemi almak için emici bir jel formülü kullanırken; kapasitesini ve emme hızını etkileyen birçok farklı formül vardır. Örneğin, bir silika jel kurutucu ağırlığının sadece yaklaşık %40'ını emecektir. Lakin kalsiyum klorürün sahip olduğu kendi ağırlığının %300’üne kadar emebilme özelliği, bileşeni olduğu konteyner kurutucuları; ağır koşullar altında yapılan uluslararası konteyner taşımacılığı için biçilmez kaftan haline getirmektedir. Daha az etkili olan kurutucular ise büyük hacimlerdeki neme ve yoğuşma döngüsüne tahammül edemeyerek uzun yolculukların bitiminden önce çoktan tam kapasiteye ulaşmış olacaklardır. Bu bağlamda konteyner kurutucu paketlerin önemini anlamak sadece kargo kayıplarını azaltmak için değil, aynı zamanda gereksiz kurutucu malzemelere aşırı harcama yapmak için de önemlidir.

Öte yandan Cont-pack konteyner kurutucu paketler, sahip oldukları özel formülasyon sayesinde 60-80 gün sürekli çalışarak rutubetin kondense olmasını engeller ve ağırlığının %100′ ü kadar su ve rutubet adsorbe edebilirken; DamlaKimya’da yeni formülasyonu sayesinde kendi ağırlığının %300’üne kadar rutubet emebilen seçenekleri de bulunmaktadır.

DamlaNem ise, 1993 yılından bu yana ağırlıklı olarak nem tutucu ürünlerle depolama ve sevkiyat güvenliğinde faaliyet göstermekte olup, yıllar içerisinde büyüttüğü geniş ürün kataloğuna eklediği özel konteyner kurutucu paket çeşitleri sayesinde; endüstriyel sektördeki nem kontrolü ihtiyaçlarından özel yaşam alanlarına kadar yaşanan nem sorununu ortadan kaldırmak için müşterilerine hizmet sunmaktadır.