Silika Jel Paketlerin Faydaları Nelerdir?

Silika Jel Paketlerin Faydaları Nelerdir?

Silika Jel Paketlerin Faydaları Nelerdir?

19/08/2022

Ayakkabıdan kıyafete, tüketilen tüm ambalajlı ürünlere kadar alınan çoğu ürün kutusunun içinden silika jel paketleri çıkarmaktadır. Silika jel, çerisinde silikon dioksit barındıran ve nem alma özelliğine sahip granüllerden oluşmaktadır. Bu paketler sayesinde ürünler, nem ve küfe karşı korunarak kuru tutulmaktadır. Üreticilerin gıda ve ticari amaçlı ürünlerine zarar gelmemesi adına küçük paketlere yerleştirilerek ürün ambalaj ve kutularına konulmaktadır. Silika jel paketler, kendi ağırlıklarının %40’ına kadar nem emiş gücüne sahip olduğundan oldukça etkili kurutuculardır. Ürünlerin uzun süre sağlıklı bir şekilde korunmasına hizmet etmektedir. Düşük maliyetiyle de avantaj olan bu kurutucu paketler aynı zamanda çevre dostudur.  

Tüm bunlar dışında gündelik kullanım alanlarına göre silika jel paketlerinin pek çok faydaları vardır:

1.Suya Düşen Telefonlar Silika Jel Paketleriyle Kurtarılabilir.

Suya düşmüş veya yoğun bir şekilde su ile temas etmiş bir telefonu kurtarmak için çoğu kişinin aklına ilk olarak pirinç yöntemi gelmektedir. Fakat silika jel paketlerinin üretim amaçları direkt olarak nem emme ve kurutma olduğundan pirinçten çok daha etkilidir. Telefon, birkaç tane silika jel paketleriyle beraber plastik poşet içerisine konularak 24 ila 48 saat bekletilmelidir.

2.Tıraş Makinesi ve Jiletler Silika Jel İle Daha Uzun Süre Kullanılabilir.

Jilet kullanımında herkesin şikayetçi olduğu ortak sorun jiletlerin çok kısa sürede bozulmasıdır. Bunun nedeni jiletlerin aşırı nem almasından kaynaklanmaktadır. Jilet bıçakları temizlense de içindeki tüm nemi almak mümkün değildir. Bu yüzden kısa zamanda kullanılmaz hale gelmektedirler. Fakat silika jel paketleri ile daha sağlıklı ve uzun sürelerce kullanılabilmektedir. Bunun için jiletler, kullanılmadıkları zamanlarda silika jel paketleri üstünde bekletilmelidirler. Aynı durum tıraş makineleri için de geçerlidir. Bu sayede fazla nem emilerek daha uzun kullanım elde edilerek fayda sağlanmaktadır.

3.Silika Jel İle Anılar Daha Uzun Sürelerce Saklanabilir.

Fotoğraflar, önemli belgeler ve eşyalar nem almalarıyla birlikte zamanla deforme olup zarara uğramaktadır. Fakat silika jel paketleri, onları uzun yıllar boyunca kuru tutarak muhafaza edilmesini sağlamaktadır.

4.Gümüşlerin Kararması Silika Jel Paketleri ile Önlenebilir.

Gümüş takı veya eşyaların kararmasını önlemek ve onları uzun süreler boyunca korumak için silika jel paketleri oldukça etkilidir. Takı kutuların, gümüşlüklerin ve gümüş çatal – bıçak çekmecelerinin içine yerleştirilerek kararma sorunu ortadan kalkacaktır.

5.Kitaplar Silika Jel Paketleri ile Korunabilir.

Özellikle kitap koleksiyoncuları veya kitapseverler için kitapların yıpranmadan korunması önemli bir konudur. Zira zamanla nem almalarıyla beraber zarar uğramaktadırlar. Fakat silika jel paketlerini kitaplığa veya kitap sayfalarının arasına koyarak kuru tutmakta ve onları küf kokusundan korumaktadır. Silika jel paketler, küf kokusuna karşı da oldukça etkilidir.

6.İlaçlar Silika Jel Paketler ile Uzun Süreler Boyunca Sağlıklı Olarak Kullanılabilir.

İlaçlar özellikle banyoda veya mutfakta saklanıyorsa nemden fazlasıyla etkileneceklerdir. Bu durumda ilaçları uzun süreler boyunca sağlıklı olarak kullanmak söz konusu değildir. Fakat silika jel paketleri ilaçların yanında veya kutularının içinde bulundurulursa, ilaçlarda herhangi bir bozulma yaşanmayacaktır.

7.Araba Camının Buharlaşması Silika Jel Paketleri ile Engellenebilir.

Özellikle nemli havalarda araba camının buharlaşması, sürücüler için oldukça tehlikelidir. Çok uğraştırıcı da olduğundan sinir bozucu olabilmektedir. Fakat silika jel paketler çok iyi birer kurutucu olduklarından ortamdaki nemi hızla emerek bu durumu engellemekte ve kolaylık sağlamaktadır.