Nem Tutucu Çeşitleri

Nem Tutucu Çeşitleri

Nem Tutucu Çeşitleri

03/02/2023

Nem tutucu çeşitleri özel torba içerisinde paketlenen ve yüksek nem alma kapasitesine sahip olan kimyasallardır. Aktif kil kökenli bu kimyasal, bentonit adıyla anılır. Bu ürünler yüksek nemli ortamlarda ve hiç nem olmaması gereken ortamlarda bağıl nemi kontrol altına almak için tercih edilir. Özel yapıları sayesinde çok az nem olan yerdeki nemi dahi emebilmektedir.

Nem tutucu çeşitleri nem kaynaklarına karşı son derece etkilidir. Başlıca nem kaynakları ise havadaki nem, ürün içinde yer alan serbest nem, kargo ve palet malzemesindeki nem, konteyner içindeki nem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aktif kil içerikli nem tutucular evlerden sanayilere, endüstriyel alanlardan araçlara kadar pek çok yerde kullanılabilmektedir. Başlıca nem tutucu çeşitleri ise şunlardır:

• Silikajel Paketli, 

• Slikajel Dökme, 

• Aktif Kil Paketleri, 

• Konteyner Kurutucu Paketler, 

• Aktif Alümina, 

• Ev Tipi Nem Tutucular,

• Nem Alıcı Canister Kapsül,

• Hava Kurutucu Filtre,

• VCI.

Bütün bu nem tutucuların her birinin özellikleri etkileri, kullanım alanları farklılık gösterebilir. Bu nedenle doğru nem tutucu seçimi aynı zamanda doğru sonucu almayı sağlayacaktır. Bunun için ölçü, şartlar, sıcaklı, taşıyıcı malzeme, bağıl nem gibi unsurlara dikkat edilmelidir. Eğer nakliye sırasında kullanılacak ve nakliye ortamındaki nem kontrol altında tutulacaksa yoğuşma anı ve sebebi iyi tespit edilmeli, bağıl nem ve nakliye zamanına göre ürün tercih edilmelidir. Ayrıca malzemenin yapısı, ölçüsü ve ambalajlama şekli de nem tutucu seçerken dikkate alınmalıdır.

Nem Tutucu Çeşitleri ve Özellikleri

Nem tutucu çeşitleri hem nem alıcı olarak hem de ayrıştırıcı olarak tercih edilebilmektedir. Özellikle VCI ürünler ayrıştırıcı özelliği daha fazla olan çeşitlerdir ve kendi içinde pek çok alternatife sahiptir.

VCI streçler, sülfitli VCI kağıt, kraft VCI kağıtlar, likit hammaddeler, krepe VCI kağıtlar, VCI film ve torba, VCI sünger, toz hammadde, tabletler, spretler, jut laminasyonlu nem tutucular gibi birçok VCI nem tutucu çeşidi bulunmaktadır.

Nem Tutucu Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Nem tutucu çeşitleri pek çok alanda kullanılabilir. Ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin yüksekliği kullanım alanının da artmasını sağlamaktadır. Mesela bakliyatlarda bu tür ürünler kullanıldığı taktirde nemlenmenin önüne geçilerek tuz, şeker, asit, antioksidan gibi yapay ve doğal katkıların kullanımı azaltılabilir.

Günümüzde nem tutucu çeşitleri tekstil, ilaç ve gıda ürünlerinin korunmasında, kumaş ve deri ürünlerinde, ateşli silahlar ve askeri, araçların korunmasında, para, pul, tablo vb. koleksiyonlarda, otomotiv, uçak yedek parça sanayiinde yoğun şekilde kullanılır. Yine mobilya ve ahşap ürünlerde, ayakkabı, endüstriyel ve hassas ürünlerde, çanta, terlik gibi ürünlerde, elektronik ürünlerde, endüstriyel hava kurutma sistemleri ve trafolarda, hassas aletler ve optik ürünlerde fazlaca istifade edilir.

Farklı nem tutucu çeşitleri yat, kamp, avcılık, karavan ve spor malzemelerinde, laboratuvarlarda ve analitik test cihazlarının korunmasında, bilgisayar ve bilgisayar aksesuarlarında, saklama kapları ve alet çantalarında, konteyner ile taşıma yapılan ürünlerde de nem oranını kontrol etmede tercih edilir. Firmamız en gelişmiş nem tutucu çeşitlerini kullanıma sunmaktadır.